Verkoopwebsites moeten aansprakelijk kunnen worden gesteld voor opgelopen schade.

Het verdien model is simpel van vele verkoop websites zoals Marktplaats, Ebay, Tweedehands en vele andere. U heeft goederen te koop en zij bieden deze tegen betaling aan op hun websites. Geen investering voor hen, geen magazijn nodig voor deze goederen en geen schade doordat gebruikers vooraf hun plaatsing op deze websites moeten betalen.
Maar wat nu als een transactie helemaal fout loopt door fraude welke gepleegd worden door gebruikers van deze websites tegen gebruikers van die zelfde website?
Dan trekken deze websites geheel hun verantwoording in en blijft u met de gevolgen zitten.

Dit moet anders worden geregeld en wel middels wetgeving waarin staat dat aantoonbare schade als gevolg van het gebruik van deze verkoopsites geheel worden vergoed door deze websites.
De wetgeving in Nederland biedt hierin nog veel te veel mazen om deze verantwoordelijkheid te doen ontlopen en dat zou anders moeten.
Daarom zijn wij  een petitie gestart om voldoende steun (40.000 ondertekeningen om het op de agenda van de tweede kamer te krijgen te krijgen ) om deze kwestie voor te leggen aan de verantwoordelijk minister.

U kunt ons maar zeker vele medelanders te helpen door deze petitie mee te doen ondertekenen waardoor er 1 vuist kan worden gemaakt en gebruikers van dit soort websites beter te doen beschermen.
Onderteken ook  en help ons andere te beschermen. Teken deze petitie.

× Direct Gratis advies nodig?